top of page

B&W Aqua - a víz elem

A B&W Aqua egy rendkívül egyszerű és egészséges kiegészítő lehetőség arra, hogy több változatosságot és választási szabadságot kínálj fel lovadnak. Az ösztönszerű kereső viselkedést motiválja ha 3-4 féle vizet kínálsz vödörben ami különféle ásványi anyagokkal, gyógynövénnyel vagy sóval, agyaggal van dúsítva.

 

Ennek eredménye lehet az is, hogy több vizet elfogyaszt majd évszaktól függetlenül, ami az emésztőrendszert is segíti, hatékonyabbá teszi, hidratálja a teljes szervezetét a lónak főleg egy izzasztó nyári edzés vagy túra után.

 

Összeállítok a lova(i)d számára egy egyedi B&W Aqua csomagot, amit el tudsz neki készíteni te magad otthon, csupán pár vödörre és némi kitartásra, időre lesz szükséged.

 

A szerves ásványi anyagok és nyomelemek támogatják az immunrendszert, az emésztést, az izmokat és a csontok szerkezetét. Mivel többségében lovaink eléggé egyoldalúan vannak takarmányozva, főleg szénával, fűvel, esetleg egyfajta müzlivel vagy pellet-tel, nem elképzelhetetlen, hogy valamilyen hiány fog kialakulni.

bwaqua-page.png

Ha azt látod, hogy a lovad homokot eszik, vagy fát, fák kérgét, gyökereit rágja, illetve nyalogatja a köveket és a földet? Az ilyen hiányosságok megoldására kínálhatunk szerves ásványi anyagokat vízben oldva, sót, hogy maguk a lovak választhassák ki amire szükségük van.

Szükséges lesz az elején kicsit kísérletezni, hogy mik az igények. Évszaktól is függ, hogy mit szeretnek a lovak inni, legfeljebb néhány vödörnyit "elpazarolunk" mire megtaláljuk az igazit. Amennyiben 2-3 napig egyik víz mix nem fogy el és ki kell önteni, ezzel a talaj életnek is jót teszünk viszont. Win-win.

Az alapok: a lovak természetüknél fogva az ásványi anyagokat és sót a növényekből és egyéb nyersanyagokból fedezik. Sokféle gyógynövény amit találnak a réteken, erdőben, patakokban, fák, cserjék stb. A B&W Aqua összeállításoknak ez az alapja, avagy a kiindulópontja, de a lehetőségek tárháza szinte határtalan. Pár példa:

Fontos! Ügyelj arra, hogy lovadnak mindig legyen tiszta ivóvízhez is hozzáférése az egyéb ásványi anyagokkal dúsított vödrök mellett, hogy ne a szomjúságtól ösztökélve igya meg a bekevert vizet.

 

A B&W Aqua minden lónak alkalmas, ellenben ha beteg a lovad, kap vényköteles gyógyszert vagy egyéb kiegészítőket már, ebben az esetben javaslom előbb konzultálj állatorvossal vagy takarmányozási szakemberrel, mielőtt ilyet kínálsz fel

bottom of page