top of page
IMG_3890_edited_edited.jpg

Írj nekem...

Küldj egy üzenetet vagy töltsd ki a B&W kérdőívet és keresni foglak hamarosan.

Köszönöm a megkeresést! Hamarosan válaszolok.

A B&W és én

A B&W Elements létrehozása egy sokáig érő gondolat eredménye! Sokkal több, mint egy üzlet – az álmom és a szenvedélyem –, ezért a mondanivalóm, szemléletem és arculatom megalkotásakor elsősorban a szívemre hallgattam 🤍

 

Sokféle lehetőséget kaptam az élet során, hogy tapasztaljak és tanuljak a lovakról, lovaktól és lovas szakemberektől. Már nagyon fiatalon volt szerencsém szakmájuk iránt elhivatott emberektől "ellesni" mindazt, ami a célok eléréséhez a gyakorlatban is működnek, és nem mindig lelhetők meg tudományos tankönyvben. 

 

Családom sorsfordító döntése után fiatalon 4 évet Angliában töltöttem, ahol a tanulás mellett minden szabadidőm a lovardában töltöttem. Itt tapasztaltam meg először mennyire más a lovas világ egy idegen országban, kíváncsi voltam mindenre. Lovagoltam galopp lovakat és kisegítettem a helyi tápos raktárban is.

Tanulmányaim végeztével (meg az eső és hideg miatt) a meleg tengerpart után vágyakozva Spanyolországba költöztem, ahol természetesen csak lovak mellett tudtam elképzelni a jövőm. Egy sportistállóban szereztem állást, ahol átlagosan 7-8 lóval foglalkoztam napi szinten. Remek lovas embereket ismerhettem meg és dolgoztam együtt elismert díjlovasokkal is, lovas tudásom jelentősen fejlődött, csodaszép de nehéz időszak volt. 

 

Ahogy mondani szokás, a jóból is megárt a sok. 3 év után, új kihívást keresve, lótenyésztő és túravezető képzéseket végeztem el Magyarországon, mielőtt az élet újra külföldre sodort, mint nemzetközi lóápoló. Több lovassal is dolgoztam együtt. A lovak jó állapota, kiegészítők adagolása, etetési rend kialakítása és betartása is az én felelősségem volt. Ekkor indult el érdeklődésem mélyebben a takarmányozás, kiegészítők, alternatív gyógymódok felé. Ekkor ismertem meg különféle rehabilitációs kezeléseket, mint a csontkovácsolás és az akupunktúra. Rövid ideig volt szerencsém Németországban állatorvos mellett is asszisztálni.

 

Nem számít, merre vitt a kalandos utam, mindig visszatértem a gyökereimhez - a lovakhoz, a természethez és a gyógyításhoz.  

Szeretném a tudásom és tapasztalataim önzetlenül továbbadni az érdekelteknek, így segítve patásainknak is, hogy minél hosszabb ideig egészséges boldog társaink lehessenek. Mivel a hagyományos orvoslás és az alternatív gyógyászat tapasztalatai sem tudtak teljesen meggyőzni egyes helyzetekben, így fokozatosan autodidaktikus tanulás útján fedeztem fel és értelmeztem a biokémiai folyamatokat és összefüggéseket, könyvet könyv után olvastam és több szakdolgozatot írtam, fejlődtem a jelenlegi hivatásom felé.

 

Kutató munkám során több hazai és külföldi gyártónál megfordultam az évek alatt. Ezáltal tudom hitelesen egyes márkák hátterét, valamint kutatásait felhasználni, betekintést nyerni a kulisszák mögé és megérteni a miérteket. 

 

Napjainkban a lótulajdonosoknak segítek a takarmányozás összetett világában eligazodni, igyekszem kiegyensúlyozott (nem utolsósorban költséghatékony) étrendet összeállítani, független tanácsadóként. Továbbképzésem, a megfelelő információk gyűjtése fontos részét képezi a vállalkozásnak, hogy naprakész legyek, ismerjem a friss kutatások eredményeit, illetve a  modern gyógymódokat, technikákat. 

 

Célom a folyamatos továbbfejlődés és egyre több tapasztalatot szerezni, valamint több száz sikeres tanácsadás után, kitartóan és boldogan, barátsággal várom az érdeklődőket.

bottom of page