top of page

B&W Biom

Napjainkban a gyomor-, bélfekély vagy bélacidózis az egyik leggyakrabban előforduló étrenddel és tartási móddal kapcsolatos probléma, amellyel egyre többen szembesülünk.

 

Bár gyakran indokolt es elkerülhetetlen az állatorvosi beavatkozás, gasztroszkópia majd a gyógyszeres kezelés, a tanulmányok azt mutatják, hogy még fontosabb a megfelelő takarmányozás kialakítása, amivel a kezelés után is fenntartható az emésztőrendszer       

egészsége, és a mikrobiom. 

A SUCCEED FBT (Equine Fecal Blood Test) egy olyan egyszerű bélsár vizsgáló teszt, ami rövid időn belül kimutatja ha az albumint vagy hemoglobint tartalmaz. Ez egy non invazív eljárás, amit több országban is rendszeresen használnak amikor fekélyesség tünetei jelennek meg esetenként alternatív elsődleges szűrési módszerként, illetve az éves parazitológiai vizsgálat mintavételkor megfontolandó.

Ha időben észleli a problémát, a beavatkozást korábban el lehet végezni és ezzel megelőzni a költséges klinikai vizsgálatokat. A fekélyesség nagyon nyomasztó és fájdalmas állapot tud lenni a lovaknak! Érzékenység, csökkent munkabírás, heveder iszony, idegesség vagy hirtelen fogyás, enyhe kólikás tünetek is lehetnek a jelei.  
 

A SUCCEED teszt olyan antitesteket használ, amely képes két vérkomponens (hemoglobin+albumin) kimutatására friss bélsár mintában.

A csík – kimutatja a vérkomponens albumint, amely a hátsó bélszakaszból származik.
H csík – kimutatja a hemoglobint, amely a gyomor-bél traktus bármely szakaszáról származhat.

 

A pozitív eredmények a gyomor-bél traktus valamilyen sérülésének – fekély, gyulladás és más hasonló elváltozás – jelenlétét tükrözik, és jelezheti ezeknek az elhelyezkedését.

Screenshot 2023-07-31 at 9.19_edited.jpg

“Lilla Február óta lát el tanácsokkal. A sablonnak tűnő nagyon segítőkész és mindenre készségesen válaszol tulajdonságai mellett elmondhatom, hogy nála tényleg a lovak jólléte az első. A lovacskám a tanácsadás előtt nagyon érzékeny volt heveder tájékán, sunyított-csípett, ráadásul kedvtelen is volt. A tanácsok és a számára kialakított étrend ezt természetesen megváltoztatta, nagyon pozitív irányba, amihez csak hozzávetőleges pozitívum a bőr/szőr fényessége. Nagyon örülök, hogy megismerhettem őt, mint embert és rengeteget tanultam tőle. Természetesen én is és a lovam is köszönjük a sok fáradozást és segítségnyújtást. Egy ilyen világban több ilyen emberre/szolgáltatásra lenne szükségünk  “

bottom of page